10:55 - Deprem ve Afet Bilinci Toplumsal Bir Reflekse Dönüşmeli
10:54 - Yeşilyurt Belediye Meclisi Mart Ayı Çalışmalarını Tamamladı
10:53 - Sadıkoğlu: “Üyelerimizin finansa erişilebilirliği daha kolay olacak”
10:51 - Keskin: “Esnafımız ‘Devletin malı beytül yetim hakkıdır’ diye hareket etmiştir”
10:50 - MTTB’li Gençler Sabah Namazında Buluştu
10:50 - Maskf’dan Başkan Güder’e Anlamlı Ziyaret
10:49 - AFAD İyileştirme Daire Başkanı Mustafa Esin, Vali Aydın Baruş’u Ziyaret Etti
15:19 - Mabem’de Lgs ve Yks Hazırlık Kursları Devam Ediyor
15:19 - Battalgazi İlçesi Mahalle Muhtarlarının Taleplerini Dinledi
13:45 - Genel Müdürler Doğanyol’daki Kentsel Dönüşümü Yerinde İnceledi
Battalgazi Belediyesi, Fırat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yerleşkesindeki 15 dekarlık alan üzerinde oluşturduğu Özel sera alanında ‘Süs Lahanası’ üretimine başladı.
Battalgazi Belediyesi, Fırat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yerleşkesindeki 15 dekarlık alan üzerinde oluşturduğu Özel sera alanında ‘Süs Lahanası’ üretimine başladı. İlk etapta üretilen 25 bin kök süs lahanası, Battalgazi Belediyesi park ve sosyal alanlarında dikimi gerçekleştirilecek.
Atıl durumda bulunan Fırat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yerleşkesi üzerindeki 15 dekarlık alanı ekonomiye kazandıran Battalgazi Belediyesi, oluşturduğu Özel sera alanında 25 bin kök süs lahanası yetiştirdi. Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından üretilen süs lahanaları, Battalgazi Belediyesi park ve sosyal alanlarında dikimi gerçekleştirilecek. Şehir merkezlerini güzelleştirmek için harcanan milyonlarca paranın önüne geçerek kendi süs bitkisi ihtiyacını kendisi üreten Battalgazi Belediyesi, kışa dayanıklı süs lahanalarının yanı sıra Taflan, Likstrün, Lavanta, Biberiye, Lale ve Hanımeli gibi birçok süs bitkileri de yine bu alanda üretimini sağlayacak. Örnek bir çalışmaya imza atılan proje ile süs lahanası yetiştiren ekiplerin bu çalışması büyük takdir toplarken, üretilen ürünlerin kısa süre içinde toprakla buluşacağı kaydedildi.
Öte yandan Battalgazi Belediyesi tarafından iş sahibi olmak isteyen kadınlara işgücü ortamı sağlamak amacıyla kurulan Battalgazi’nin Kalbi Kadın Kooperatifi’nin de, mevcut saha içinde oluşturulan atölyelerde üretim yapabilecek. Kadın Kooperatifi üyelerinin atölyelerde üreteceği yöresel ürünlerin direk tüketici ile buluşturulması hedeflenmekte.
BAŞKAN GÜDER: “BATTALGAZİ BELEDİYESİ KENDİ İHTİYACINI KENDİ KARŞILIYOR”
Battalgazi Belediyesi’nin kendi ihtiyacının kendisinin karşıladığını aktaran Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Bilindiği gibi Battalgazi ilçesi tarım ilçelerinden bir tanesi. Battalgazi’nin iklimi Malatya merkezi ile değerlendirdiğimizde farklı bir iklim havasına sahip. Bizlerde bunu göz önünde bulundurarak Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz tarafından Belediyemize ait olan fakat kullanılmayan alanımızda sera alanları oluşturarak, burada örnek uygulamaya imza atıyoruz. Bu iklim avantajını da kullanarak özellikle Malatya’mız da üretilmeyen veya seralarda üretilen ürünlerin değişik il ve ilçelerde yapılan üretimleri Battalgazi’mize getiriyoruz. Battalgazi dediğimizde tabi Malatya’nın yarısını kastediyoruz. Burada çok sayıda yeşil alanlarımız var. Bu yeşil alanlarının ihtiyaçlarının üretimini yine burada gerçekleştireceğiz. Şuanda dikime hazır hale getirdiğimiz 25 bin kök süs lahanasının dikim işlemini gerçekleştireceğiz” dedi.
Bülten